Vakáció demens beteggel?

A férjem és én mindig nagyon élveztük a közös vakációkat. Ő most demens, és valószínűleg túlságosan zavart ahhoz, hogy rendesen nyaralni menjünk. Van valami olyan lehetőség, amit kihasználhatnánk?

Rám is nagyon rám férne egy kis pihenés.

Sok üdülőhely fogad különböző fogyatékkal élő betegeket; ezek a magán vendégháztól a jól felszerelt különleges üdülőközpontokig sokfélék lehetnek, és önt és a férjét is örömmel látják. Ha a megfelelőt választja, látni fogja, hogy az emberek megértők lesznek a nehézségeikkel szemben.

Édesanyámmal kettesben el szeretnénk utazni nyaralni. Anyám Alzheimer-kóros.

Meg kell említenem a betegségét a biztosítónak?

Igen, meg kell mondania, különben nem lesz érvényes a biztosítás. Ha az édesanyja megbetegedne nyaralás közben, a biztosítótársaság esetleg nem lenne hajlandó fizetni.

Egyes biztosítók egyáltalán nem lesznek hajlandók biztosítást kötni az édesanyjára. Más társaságok minden esetet külön bírálnak el, viszont magasabb biztosítási díjat kérhetnek.

Már régóta tervezzük, hogy meglátogatjuk az Ausztráliában élő fiunkat és a családját. A feleségemről azonban most állapították meg, hogy Alzheimer-kóros.

Ön szerint mégis elmenjünk?

Mivel a feleségét csak most diagnosztizálták, talán még megteheti ezt az utazást. Lehet, hogy nagyon fontos neki a családtagok meglátogatása. Ugyanakkor fontos, hogy kikérje a felesége orvosának tanácsát, mivel a felesége konkrét állapotától függ, hogyan bírja az utat.

Még az enyhe demenciában szenvedő betegek is nagyon megerőltetőnek találhatják a hosszú utazást. Az utazás és az időeltolódás mellett a felesége az új környezet miatt is összezavarodhat.

Jegyezze meg: Ha úgy dönt, hogy elutaznak, utána kell néznie a felesége biztosításának is.

Címkék: , , Katgóriák: Mentális hanyatlás

Véleménye fontos számunkra, írja meg!

Az email cím nem lesz nyilvánosan olvasható! A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitölteni!

húsz + 19 =