Mentális hanyatlás

Az adód 1%-a életeket menthet – leukémiás gyerekek támogatása mindennapi küzdelmeikben

Az évnek ismét eljött az az időszaka, amikor mindannyiunknak el kell kezdenünk gondolkodni az adónkról. Sokunk számára az adózás stresszes és bonyolult folyamat lehet, de nem kell annak lennie! Egyszerű módja annak, hogy az adóbevallást egy kicsit kevésbé fájdalmassá tegyük az, ha az adó 1%-át jótékony célra ajánljuk fel. A leukémiás gyermekeket segítő alapítványnál garantáltan a beteg gyerekekhez jut el közvetlen, vagy közvetetten – a kórházi ellátáson keresztül a segítséged.


 

A Gyermekleukémia Alapítvány, közhasznú szervezet, ami azt jelenti, hogy a bevételük 70%-át fordítják adományokra, támogatásra és csak 30%-ot a szervezet fenntartására, szemben a „normál” alapítványokkal, ahol ez az arány 50-50 %-ban oszlik meg.

Kiket és hogyan segít az alapítvány?

A leukémia a 15 év alatti gyermekek leggyakoribb rákos megbetegedése, és nagyon nehéz betegség lehet mind a gyermekek, mind a családjuk számára.

Családtámogatás

Az alapítvány támogatást nyújt a leukémiában érintett családoknak. A gyermekek, hosszú heteket, hónapokat, nem ritkán éveket töltenek kórházban, s ez alatt az idő alatt az egész család segítségre szorul. A család gyakran válik egykeresetűvé, hiszen az édesanya minden percét, minden figyelmét a beteg gyermek köti le. A család gazdaságilag megrendül, ami a pszichés feszültségeken túl egy újabb teher. A segítségünk nagyon is jól jön a kezelések előtt, alatt, és az utógondozásban egyaránt.

Nyári térítésmentes táborok szervezése beteg gyerekeknek és testvéreiknek

A Gyermekleukémia Alapítvány évente térítésmentes 1 hetes nyári tábort szervez leukémiás, daganatos és egyéb vérképzőszervi megbetegedésekkel, illetve más krónikus betegséggel élő gyermekek és testvéreik számára 7-től 17 éves korig.

A nyári táborok örök élményt jelentenek minden gyermek számára. A kis betegek sajnos a kórházban töltött idő alatt nagyon elszigetelten kénytelenek élni, így különösen jelentősek ezek a közösségi együttlétek. A táborok alatt a gyerekek hasznos tapasztalatokat szereznek, az új ismeretségek és barátságok révén fejlődik a kommunikációs és kezdeményező képességük.

Kórházak támogatása

Gyermekleukémia Alapítvány kiemelten támogatja magyar gyermekonkológiai hálózat 10 központját, amely az egész országot lefedi. Az Alapítvány kiemelt céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító munkához.

Az adó 1% felajánlásával is megmutathatja ezeknek a családoknak, hogy nincsenek egyedül a leukémia elleni küzdelemben. Minden apróság, minden adomány segítség a betegséggel küzdő családok számára.