Nők egészsége

Mi a cellulitis? Eltüntethető?

Narancsbőr a test egyes részein, ahol a zsírréteg a legvastagabb; különösen a far és a comb területén, de néha a hason és a felkaron is a bőr behúzódása.

Miért jelentkezik a cellulitis?

A göröngyös, buckás felület, ami legjobban a narancs héjára emlékeztet, abból fakad, hogy húzódnak azok a kötőszöveti szalagok, amelyek összekötik a bőr külső rétegét, a dermiszt a mélyebb szövetekkel. Nagyon gyakori a nőknél, férfiaknál viszont ritka.

Az oka valószínűleg az, hogy a nők bőrének felső rétege nagyon vékony, viszont az alatta levő zsírréteg vastagabb, mint a férfiaknál.

A cellulitis eltüntetése:

A cellulitis normális és ártalmatlan, de sok nő átkozza és megpróbálja eltüntetni olyan szerekkel, amelyek azt állítják, hogy erre képesek is.

Egy mostanában engedélyezett kézi masszírozó eszköz, az Endermologie állítólag segít, oly módon, hogy a bőrt két motoros görgő közé hajlítja és úgy gyúrja. Képzett műszaki ember tudja használni, a gép igen drága és csak időlegesen javítja a külső megjelenést.

Hatásosabb módszer a kozmetikai célú plasztikai sebészet, azon belül is különösen a zsírleszívás, amikor a fölösleges zsírt szívják le úgy, hogy feltörik a kötőszöveti szalagokat, és a zsírt a behúzódott területekre juttatják be. Ez még az előzőnél is drágább és nem jelenti azt, hogy a kiindulási állapot sosem fog visszatérni.